30 sept. 2008

Sesión Plenaria

Sesión Plenaria . Debate de Política General( primera jornada )Sesión número 43 de 30 de septiembre de 2008: DEBATE DE POLÍTICA GENERAL


1.- Intervención del Presidente de la Generalitat , señor José Montilla (páginas 2 y siguientes)
Enlance al vídeo de la primera parte del discurso

Enlace al vídeo de la segunda parte del discursoSe levanta la sesión que se reanudará mañana día 1 de octubre a las diez de la mañana con la intervención de los Grupos parlamentarios de mayor a menor.

1 comentario:

Avorrit de Montilla dijo...

En referència a un aspecte concret de la intervenció del Sr. Montilla, jo penso que C's ha d'estar molt al tanto del tractament que es va a donar a la immigració en l'anunciada "Llei d'acollida".

C's ha de defensar els drets dels ciutadans i també els dels treballadors immigrants. Hem de tenir en compte que els treballadors venen a treballar a "Espanya" i no a la "Kakania-Catalunya" inventada per Montilla i el Tripartit.

S'ha de tenir molta cura per tal que es garanteixi que els treballadors rebran l'atenció precisa amb l'objecte de que la seva mobilitat laboral en l'àmbit de l'estat espanyol estigui garantida amb la formació en llengua i cultura espanyoles necessàries. Molt bé està que als treballadors que vénen a Catalunya se'ls formi en cultura i llengua catalana, però que això no impliqui una marginació de la llengua comuna de tots el ciutadans espanyols ( llengua "impròpia" de Catalunya per a Montilla i el Tripartitt).

No cal oblidar que un treballador pot estar avui treballant a Manresa i demà en Almendralejo. Justament un dels actius de l'els treballadors immigrants és la seva disposició a la mobilitat laboral, molt superior a la dels treballadors espanyols, mes conservadors en aquest sentit.

El dia 28 , a la Via Laietana c , i quan la manifestació passava davant de les seus dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, els manifestants cridaven: "DONDE ESTÁN NO SE VEN COMISIONES NI UGT". Els Sindicats "de classe" (je, je) estan obstinats en la "construcció nacional" de Catalunya: que sigui C's qui defensi els drets lingüístics dels treballadors en general i dels immigrants en particular.